T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / TOROSLAR - Kadri Şaman MTSO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

DigitALL Stories-Learning For Everyone – Dijital Hikayelerle Herkes İçin Öğrenme Projemiz

Proje WEB sitesi: https://digitallstories.weebly.com/

DigitALL StoriesDigitALL Stories 

 

Teknolojideki hızlı değişim yaşamın her alanında köklü değişikliklere neden olmuştur. Bu değişim eğitim öğretim ortamlarına da yansımıştır. Akıllı tahtalarla birlikte mobil uygulamalar hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin hayatına girmiştir. Bu noktada eğitici tasarımların ve yeni teknolojilerin amacına uygun pedagojik ilkeler gözetilerek uygulanması ihtiyacı ortaya çıkmıştır. Teoriden ve profesyonel olmayan uygulamalardan ileri gidememiş, öğrencilerin aktif olarak sürece katılmadığı, etkileşimli olmayan bir teknoloji kullanımı yazı yazma becerilerinde gerileme, kitap okumada azalma, konsantrasyon eksikliği, sözel ifade becerisinde azalma, insanlardan uzaklaşma ve yabancılaşma olarak ortaya çıkmaktadır. Eğitici tasarımların ve yeni teknolojilerin amacına uygun pedagojik ilkeler gözetilerek uygulanmasına ihtiyaç vardır.

Projemizin amacı; katılımcılarımızın, eğitim öğretimin her kademesinde ve her derste kullanılabilen öğretenlerin, öğrenenlerine iletişim becerileri, araştırma becerileri, işbirlikçi çalışabilme becerileri gibi becerileri kazandırabilmek için önerdikleri eğitim araçlarından birisi olan dijital öyküleme ile ilgili yeterliliklerini geliştirmektir. Ayrıca eğitimde teknolojik uygulamaların etkinliğini artırılmak ve bu yapılırken de 21.y.y. becerilerini öğrencilere kazandırmaktır. Bunlarla birlikte, katılımcılara farklı kültürleri tanıma imkanı sağlamak ve dil gelişimlerine yardımcı olmaktır. Projenin bir başka amacı, Dijital Öyküleme Platformu oluşturarak öğretmenlerin ve öğrencilerin ders içeriklerine istedikleri yerden ulaşmalarına yardımcı olmaktır.

Proje Mersin ili Toroslar ilçesine bağlı Kadri Şaman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde görev yapan 20 öğretmen bir idareci toplam 21 kişiye yöneliktir.

Projemiz 01.06.2016 tarihinde başlayacak, 12 ay sürecektir. Projemiz İspanya ve Çek Cumhuriyeti'nde iki kursa katılım ve Almanya'da bir işbaşı gözlem faaliyetlerini içermektedir. Katılımcılarımız Proje Ekibi tarafından seçilecek, etkinliklere hazırlıkları ve faaliyetlerin sorunsuz ve sağlıklı şekilde sonuçlanması için gerekli çalışmaları yapacaktır. Faaliyetler süresince katılımcılarımız yenilikçi yöntemlerin sınıf ortamlarına nasıl adapte edildiği ile ilgili gözlemlerini yaşayarak öğrenecekler ve bu uygulamaları kullanan öğretmenlerin yeterliliklerini ve deneyimlerini gözlemleme fırsatına sahip olacaklardır. Ayrıca teknolojinin sınıf içi uygulamalarına dahil edilmesi ile ortaya çıkan sosyal becerilerin azalması, asosyalleşme ve yalnızlaşma süreçleri ile nasıl başa çıktıkları ile ilgili uygulamaları gözlemleme fırsatı bulacaklardır. Projeyi ve katılımcılarımızı izleme ve değerlendirme çalışmaları ortaklarımızla işbirliği içerisinde yürütülecektir.  Proje sonuçlarımızın yerel ve ulusal tüm ilgili kişi ve kurumlarla paylaşılması için kapsamlı yaygınlaştırma ve görünürlük faaliyetleri düzenlenecektir.

Projeyle birlikte,  katılımcılar, öğretim ortamlarında öğrencilerin aktif katılımını sağlayan, teknolojik uygulamaların etkinliğini arttıran ve işbirlikli öğrenme ortamı yaratarak 21.y.y.becerilerini öğrencilere kazandıran yaklaşımlardan biri olan dijital öyküleme yaklaşımını etkin kullanma yöntemleri konusunda yeni bilgiler edinecek. Dijital öyküleme platformu için içerik hazırlama konusunda eğitim alacak. Proje süresince gözlemler ve uygulamalarla edindikleri kalite, yaygınlaştırma ve sürdürülebilirlik konularındaki deneyimlerini büyük yatırımlarla sağlanan teknolojik alt yapının daha verimli kullanılmasına harcayacaklardır.

Öğrencilerimizin derslere karşı ilgi ve motivasyonları aratacak, kalıcı öğrenmeleri sağlanacaktır. Böylelikle öğrencilerin okulda ve ulusal boyutta yapılan sınavda başarıları yükselecektir. Öğrencilerimizin 21.y.y. becerilerini geliştirmelerine katkı sağlayacaktır.

Dijital öyküleme yoluyla öğrenci merkezli stratejileri ve İşbirlikçi Proje Tabanlı Öğretme ve Öğrenme ortamlarını destekleyen ve uygulayan böylece FATİH projesi ile sağlanan donanım, ağ altyapısı, erişim ve benzeri teknik altyapının en etkin şekilde kullanıldığı bir kurum olarak, diğer eğitim kurumlarına ve karar verici mercilere model olacaktır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.04.2020 - Güncelleme: 05.02.2025 11:08 - Görüntülenme: 418
  Beğen | 0  kişi beğendi