GIDA TEKNOLOJİLERİ ALANI
Okulumuz Gıda Teknolojileri Alanı´nda 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında Gıda Kontrol Dalı okutulacaktır
2019-2020 Eğitim Öğretim yılında okulumuz Gıda Teknolojileri Alanında okuyan öğrenci sayılarımız
OKUL TÜRÜ |
ALANI |
DALI |
SINIF |
TOPLAM |
Anadolu Meslek Programı |
Gıda Teknolojileri
|
Gıda Kontrol |
12,11,10 |
|
Gıda, canlıların yaşamını sürdürmeleri, sağlıklarını korumalarını ve büyümelerini sağlayan, enerji eldesi, dokuların yapım ve onarımlarında kullandıkları, karbonhidrat, protein, yağ vitamin, mineral gibi besin öğelerini içeren, doğal veya çeşitli şeklerde işlendikten sonra tüketilen hayvansal ve bitkisel kaynaklı biyolojik sistemler olarak tanımlanır.Gıdaların yapısında çeşitli fonksiyonları olan besin öğeleri enzimler, pigmentler, toksin maddeler, organik asitler, tat ve koku oluşturan aroma maddeleri gibi kimyasal moleküllerin çeşit, miktar ve kalitesi farklıdır
GIDA TEKNOLOJİSİ TEKNİSYENİ
Gıda maddelerinin sağlık koşullarına uygun olarak üretilmesi, ambalajlanması, depolanması ile gıdalar üzerinde duyusal, fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kalite kontrol analizlerinin yapılmasında ve sonuçlarının yorumlanmasında görev alan ara meslek elemanıdır.
MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER
—Gıda teknolojisi teknisyeni olmak isteyenlerin;Normal düzeyde genel yeteneğe sahip,
—Kimya ve biyoloji konularına ilgili,
—Gözleri sağlam ve görme gücü yüksek,
—Dikkatli ve sorumluluk sahibi,
—Başkaları ile işbirliği yapabilen kimseler olmaları gerekir.
ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI
—Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı
—Orman Bakanlığı Kontrol Laboratuarları
—Belediyeler
—İl Sağlık Müdürlükleri
—Özel sektör kuruluşlarında gıda üreten fabrikaların gıda laboratuarlarında ve özel gıda laboratuarlarında ara teknik eleman olarak çalışırlar.